DNEVNI MENI

header header header header header header header header

KREM ČORBA SA GORGONZOLOM I BROKOLIJEM (Cream Soup with Gorgonzola Cheese and Broccoli)

Hrana odavno nije samo u funkciji „pogonskog goriva“, hrana je pre svega čulni doživljaj! A plemeniti sirevi su sigurno među najjačim čulnim izazovima... U sofisticiranoj francuskoj kuhinji služe se kao desert. Ima ih bezbroj vrsta, a Gorgonzola je možda najprepoznatljiviji francuski sir...

Sastav:brokoli, gorgonzola,trapist, gi, brašno, mleko,taljatele (široki rezanci), pileći bujon, maslinovo ulje, začini

Cena: 350 din.

PIKANTNA ČORBA OD BUNDEVE SA KORIJANDEROM (Piquant Creamy Pumpkin Soup with Coriander)

Bundeva, prava zimska namirnica, može se spremati na razne načine i u slatkoj i slanoj varijanti, hranljiva, ukusna i blagotvorna za zdravlje... Ove nedelje, opredelili smo se za ovu neobičnu, malo ljutkastu čorbicu, sa mirisom korijandera. Uživajte!

Sastav:hokaido bundeva, praziluk, beli luk, krompir, belo vino, temeljac od povrća, đumbir, maslinovo ulje, začini

Cena: 250 din.

ČORBA OD JEČMA SA KELJOM I ZELENIM BIBEROM (Barley Soup with Cale and Green Pepper)

Žitarice, koje bi trebalo da su osnovna ljudska hrana, najčešće konzumiramo kao – beli hleb. A samo ako je jedemo u integralnom obliku, žitarica obavlja svoju pravu funkciju. Ječam (ili geršla) nekad se smatrao sirotinjskom hranom, a zapravo ima izuzetna svojstva. U današnje vreme, kad inače preterujemo sa žitaricama u obliku brašna, baš je nekako fensi. Ovo je hranljiva, zdrava i ukusna čorba!

Sastav:ječam, luk, beli luk, šargarepa, kelj, krompir, maslinovo ulje, začini

Cena: 250 din.

ČORBICA OD ŽUTOG SOČIVA

Žuto, kao i crveno sočivo, je lagana varijanta mahunarke, jer nema opnu. Samo im se ukusi i svojstva, za nijansu razlikuju... A povrće koje se dodaje, daje im uvek neki drugačiji ton. Divna, lagana, ali hranljiva čorbica... Sastav:žuto sočivo, šargarepa, celer rebraš, luk, beli luk, maslinovo ulje, začini

Cena: 250 din.

KREM ČORBA OD BUNDEVE SA PILETINOM I KARIJEM (Creamy Pumpkin Soup with Chicken and Curry)

Za one koji izbegavaju meso, više vole recimo bundevu, ali pojedu ponekad piletinu, ova čorba je rešenje. Još ako volite egzotične začine – radosti nema kraja!

Sastav:pileće belo, bundeva, luk, beli luk, krompir, domaća pileća supa, maslinovo ulje,neutralna pavlaka, začini

Cena: 350 din.

ČORBICA – ODMOTANA SARMICA („Unwound Chard Rolls“ Chowder)

Ako volite sarmice od zelja – to je to! Onaj blagi, osvežavajući ukus, koji vam ne da da se zaustavite... zalogaji koji tako lako klize... Samo - sve odmotano.

Sastav: mešano mleveno meso, zelje, šargarepa, celer, integralni pirinač, luk, beli luk, maslinovo ulje, jogurt, začini

Cena: 400 din.

ČORBA OD NAUTA (Chickpea Soup)

Naut (slanutak) je kod nas poznat kao leblebija. Mahunarka koja se puno koristi na istoku, a od njega se spravlja i čuveno jelo (namaz) - Humus. Kuvan, može se pripremiti na razne načine, a mi smo se opredelili za ovu jednostavnu, a izuzetno ukusnu varijantu, kojoj limun daje posebnu notu. Može biti i u posnoj i u mrsnoj varijanti. Serviramo ga sa krutonima.

Sastav:luk, praziluk, beli luk, šargarepa, celer, naut, maslinovo ulje, limun, začini, u mrsnoj varijanti sa malo pročišćenog putera (gi) i krutonima sa parmezanom

Cena: 300 din.

ČORBA OD ZELENOG SOČIVA (Green Lentil Soup)

Zeleno sočivo, je mahunarka koja je nepravedno zapostavljena u našoj ishrani, koja ima više proteina od pasulja i ima veoma korisne efekte po zdravlje. Ali, veoma važno – neodoljivo!

Sastav:sočivo, luk, šargarepa, krompir, celer, beli luk, paradajz, đumbir, maslinovo ulje, začini

Cena: 250 din.

 

Dostava