DNEVNI MENI

header header header header header header header header header header

GRČKA SALATA SA PAKSIMADI DVOPEKOM (Greek Salad with Paximadia - double baked bread)

Mediteranski mirisi i ukusi bude asocijacije na more, sunce i sve one letnje doživljaje koji draže sva čula. Grčka ostrva su prekrivena maslinjacima, paradajz je osnovna namirnica, feta sir je nastao u Grčkoj, paksimadi je dvopek poreklom sa ostrva Krit... Potrudili smo se da ga napravimo baš onako kako ga prave Krićanke. Savršena salata!

Sastav:paksimadi - dvostruko pečen hleb (dvopek) od ražanog integralnog brašna, zamešen sa crnim vinom i maslinovim uljem, paradajz, masline, kapar, feta sir, maslinovo ulje, začini

Cena: 400 din.

GURMANSKA ČORBA SA GLJIVAMA (The Gourmet Soup with Mushrooms)

E, da su samo gljive... Ima tu i slanine i kobasica i krompira... Neopisivo, mora da se proba!

Sastav:luk, šargarepa, celer, krompir, bundeva, vrganji, šampinjoni, beli luk, slanina, kobasica, paradajz, belo vino, pavlaa, maslinovo ulje, začini

Cena: 400 din.

KREM ČORBA OD PASULJA (Cream Bean Soup)

Namirnica velike biološke i energetske vrednosti i bogatog ukusa, sprema se na bezbroj načina - koliko kuvara, toliko pasulja. Ovo je lagana varijanta, slatka, mirisna i gusta... Prosto se topi... Kuvamo ga sa dodatkom suve nane, da bi bio svarljiviji.

Sastav:šareni pasulj trešnjevac, luk, praziluk, beli luk, šargarepa, celer, peršun, bundeva, maslinovo ulje, začini

Cena: 250 din.

KREM ČORBA OD PEČENE HOKAIDO BUNDEVE ( Baked Hokkaido Pumpkin Cream Soup)

Hokaido je slatka, suva bundeva, podseća pomalo i na kesten, a u zavisnosti od načina spremanja i dodatih začina, ima veliki spektar ukusa... Ova slatka, divna čorbica miriše na majčinu dušicu, žalfiju i beli luk.

Sastav:bundeva, šargarepa, celer rebraš, luk, beli luk, maslinovo ulje, začini

Cena: 250 din.

MEDITERANSKI PAPRIKAŠ SA PLAVIM PATLIDŽANOM I FETOM – RATATUJ (Mediterranean Stew with Eggplant and Feta Cheese – Ratatouille)

Da bi smo spremili bogat obrok nije neophodno meso! Pogotovo leti, kad dominira jang energija, potrebno je rashladiti tu vrelinu jin hranom. Ovo jelo, koje se inače u francuskoj varijanti zove ratatuj, puno je raznog letnjeg povrća i ima raskošan ukus i miris mediteranske kuhinje!

Sastav:plavi patlidžan, paprika, cukini, paradajz, šargarepa, krompir, luk, beli luk, maslinovo ulje, začini, feta (opcionalno)

Cena: 400 din.

BORŠČ BEZ MESA (Borsch without Meat)

Divni crveni Boršč za one koji ne žele da imaju ništa sa mesom u tanjiru...

Sastav:cvekla, krompir, šargarepa, kupus, luk, celer, paštrnak, paradajz, maslinovo ulje, začini…opcionalno kisela pavlaka

Cena: 250 din.

ČORBA OD CRVENOG SOČIVA SA BLITVOM (Red Lentil and Chard soup)

Crveno sočivo je mahunarka, ali bez opne, tako da se prilikom kuvanja nekako rastopi i lako se vari. Uz malo povrća i mirisne začine, ovo je laka, ali hranljiva čorba, u koju se dobro uklapa osvežavajući sok od limuna.

Sastav:crveno sočivo, crveni luk, blitva (ili spanać), sok od limuna, maslinovo ulje, gi, začini

Cena: 250 din.

MAKROBIOTIČKI KOLAČ (Macrobiotic Cake)

Slatkiši, a bez šećera (belog, ili žutog, svejedno) – idealno da se zasladite, a da se ne osećate krivim! Sa makom i jabukama, ili sa rogačem i malteksom, sa integralnim pšeničnim brašnom i suvim grožđem, hladno ceđenim suncokretovim uljem, orasima, pšeničnim klicama, prirodnim sokom od jabuke (onim 100%) ... sočni, ukusni, zdravi...

Cena: 150 din.

ČORBICA – ODMOTANA SARMICA („Unwound Chard Rolls“ Chowder)

Ako volite sarmice od zelja – to je to! Onaj blagi, osvežavajući ukus, koji vam ne da da se zaustavite... zalogaji koji tako lako klize... Samo - sve odmotano.

Sastav: mešano mleveno meso, zelje, šargarepa, celer, integralni pirinač, luk, beli luk, maslinovo ulje, jogurt, začini

Cena: 400 din.

PILEĆA ČORBA SA NAUTOM (Chick Pea and Chicken Soup)

Pileća supa je standard u svakom (i svačijem) jelovniku. Onda dodamo ove i one namirnice, ove i one začine i – eto ti raznih divnih novih jela i ukusa. Naut (poznatiji kao leblebija) je mahunarka koja zaslužuje da je češće jedemo, zato što je hranljiv, bogat raznim sastojcima veoma korisnim za organizam i zato što je – drugačiji!

Sastav:piletina, mladi luk, praziluk, beli luk, paprika, naut, testenina, pileća supa, gi, maslinovo ulje, začini

Cena: 400 din.

 

Dostava